De gekte van de bitcoinbubbel

“Op zoek naar een echte publiekstrekker? Boek dan Thijs Tempel als spreker over de bitcoinbubbel!”

Tijdsduur

Opzoek naar een spreker voor het voorprogramma van uw evenement? Dan is deze lezing van een halfuur uitermate geschikt. Een uitgebreider verhaal is natuurlijk ook mogelijk.

Publiekstrekker

Bitcoin is weer begonnen aan een opmars. De koers is in 2019 al met ruim 130% gestegen! De komende tijd zal de munt daarom vaak in de media zijn. Een echt hot item dus!

Ruimte voor vragen

De lezing zelf houd ik altijd zo helder mogelijk. Ik peil het niveau en stem het verhaal daar op af. Na de lezing en tijdens de borrel ben ik altijd beschikbaar voor vragen of een gesprek.

ontwerp-zonder-titel-13
Spreker bitcoinbubbel

LEZING BITCOINBUBBEL

Tijdens deze lezing beschrijft Thijs als spreker de bitcoinbubbel en alles eromheen. Zowel na de lezing als tijdens de borrel is er ruimte voor vragen.

Het jaar is 2017 en de media heeft het er dagelijks over: bitcoin. Zelfs op verjaardagen heeft men het ineens over bitcoin en andere cryptocurrency’s. Door een astronomische koersstijging wil iedereen de digitale munt kopen. Verhalen over Lambo’s en ‘moonen’ wakkeren overal ter wereld een enorme hebzucht in mensen aan.

Weinig van de nieuwe bitcoinbezitters kocht de munt omdat ze in het concept geloofden. Winst is het doel en zo is een bubbel geboren. Nadat bitcoin in december 2017 zijn hoogste notering ooit behaald, zakte de koers met veel geweld in elkaar. De bubbel lijkt geknapt.

Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Wat is een bitcoin überhaupt? Hoe werkt het? Waarom stijgt en daalt de prijs zo ontzettend vaak? Was het eigenlijk wel een bubbel of bevinden we ons in een interbellum?

Juist nu het erop lijkt dat ‘het digitale goud’ langzaam aan een comeback begint is dit thema relevanter dan ooit. Of je nou in bitcoin gelooft of niet, de maatschappelijke impact van deze munt is immens.

Het is dan ook niet gek dat bitcoin tegenwoordig weer echt een hot item is en lezingen met dit onderwerp volle zalen trekt!

DE BITCOINBUBBEL

In 2017 schudde een nieuw fenomeen de wereld op: bitcoin. Hoewel de munt toen al enkele jaren bestond, werd bitcoin dat jaar bekend bij het grote publiek. Dat kwam vooral door de extreme waardestijging van de munt. Binnen een jaar steeg de waarde van één bitcoin van ongeveer 1000 naar ruim 16.000 euro!

Het is dan ook niet gek dat er meteen over de ‘bitcoinbubbel’ werd gesproken. Zeker traditionele economen en bankiers vonden dat de munt meer weg heeft van de tulpenmanie dan de een revolutionair betaalmiddel. De voorspelling was dan ook dat de waarde van de munt snel zou dalen. Benieuwd naar de impact die bitcoin op banken heeft? lees dan dit artikel dat ik begin 2019 schreef.

Begin 2018 leek de bubbel geknapt toen de waarde van bitcoin binnen enkele weken halveerde. In december 2018 bereikte de ‘bear market’ zijn dieptepunt. De prijs van bitcoin was op dat moment krap 15% van de piekwaarde in december 2017. De munt lijkt inmiddels weer aan een opmars te zijn begonnen. Momenteel schommelt de waarde van één bitcoin weer rond de 8000 dollar. Is dit het begin van een nieuwe bubbel? Tijdens deze lezing beschrijft Thijs als spreker de bitcoinbubbel en alles eromheen.

Thijs Tempel: blockchain spreker
Thijs Tempel

SPREKER BITCOINBUBBEL

Tijdens de bitcoinbubbel stond Thijs heel dicht op het vuur. Als spreker deelt hij zijn verhaal en vertelt hij over de maatschappelijk impact van bitcoin en de bubbel.

Thijs is een veelgevraagd spreker op het gebied van bitcoin en blockchain. Hij heeft zich inmiddels ontpopt tot dé spreker over de bitcoinbubbel van 2017 en alle gebeurtenissen daaromheen.

Toen hij als tiener voor het eerst in cryptocurrency’s belegde had hij nauwelijks technologische- of economische kennis. Voor hem was het gewoon een nieuw avontuur. Naarmate de bedragen groeide ontstond echter de noodzaak om zich écht in het onderwerp te verdiepen en zo geschiedde.

Inmiddels maakt hij er een sport van om in zo helder mogelijke taal uit te leggen wat bitcoin nou eigenlijk is. Eerst voor een kleiner publiek, maar al snel groeide de zalen waarin de lezingen plaatsvinden.

Inmiddels is Thijs al ruim 2 jaar professioneel spreker over bitcoin en blockchain. Hij spreekt veelal voor ondernemers- en beleggersclubs, maar ook banken en onderwijsorganisaties behoren tot zijn klanten. Het leukst blijft echter het spreken over de bitcoinbubbel. Deze lezing is ook voor elk evenement geschikt. Entertainment of educatie: deze presentatie dekt de lading.

OFFERTE AANVRAGEN

Niet tevreden? Dan betaalt u niets!

  • Tarief: €1245,- excl. BTW, excl. €100,- ‘tikkiekorting’
  • Prijs is inclusief voorbereiding, bespreking en reistijd
  • Korting als u op de dag van de lezing per ‘tikkie’ betaalt
  • Bent u niet tevreden? Dan stuur betaalt u niets.

Zoekt u een entertainende, maar vooral ook interessante presentatie voor uw relatiedag, inspiratiesessie of een ander event? Dan is Thijs Tempel als spreker over de bitcoinbubbel echt iets voor uw evenement!

In 2018 maakte de bitcoinprijs een flinke smakker waardoor iedereen dacht dat de bubbel was geknapt. Niets bleek minder waar: in 2019 is de koers alweer verdubbeld en staat het digitale goud volop in de schijnwerpers. Het is dan ook niet gek dat deze lezing altijd volle zalen trekt!

Voor een offerte of een boeking kunt u het formulier hiernaast invullen. Binnen een dag wordt er contact met u opgenomen. Liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Ik ben bereikbaar op 0657706049.

Email

Info[at]ThijsTempel.com

Social Media

LinkedIn