Blockchain in
Jip-en-Janneketaal

“Met deze lezing over blockchain leer je binnen 30 minuten alles dat je moet weten”

Tijdsduur

Binnen een half uur kennismaken met blockchain of een diepgaand verhaal over de impact van deze technologie? De tijdsduur van de lezing is perfect af te stellen op uw evenement.

Maatwerk

Benieuwd welke impact blockchain op uw organisatie heeft? Tijdens de lezing kunnen we hier uitgebreid aandacht aan besteden. Na afloop weet u precies wat u te wachten staat!

Helder

De lezing is voor iedereen te volgen. Van de technisch directeur tot de conciërge. Tijdens een vermakelijk en luchtig verhaal maakt iedereen kennis met deze impactvolle technologie.

Lezing over blockchain

Tijdens een halfuur durende lezing over blockchain duiken we in de technologie die in 2017 een ware hype ontketende. In een meeslepend en grappig verhaal maakt u kennis met de technologie die het internet én onze economie voorgoed veranderd.

Als spreker bekijk ik eerst op een interactieve manier in hoeverre de zaal al bekend is met het thema blockchain. Zo zorg ik dat het verhaal past bij de expertise van het publiek. We behandelen de ins-en-outs van de blockchaintechnologie door stap voor stap uit te leggen hoe zo’n blockchain nou werkt. Zoals de naam van de lezing al doet vermoeden gebeurt dit natuurlijk niet in jargon maar in Jip-en-Janneketaal.

Zodra de basis is gelegd en iedereen weet hoe een blockchain werkt en wat u ermee kan gaan we verder. We kijken naar indrukwekkende en impactvolle toepassingen van blockchain, maar kijken ook naar de keerzijde van de medaille.

De impact van blockchain kan namelijk enorm zijn, maar zoals bij elke hype is er ook een overvloed aan nutteloze toepassingen. Ook deze, soms lachwekkende ideeën, zullen we tijdens de lezing in het zonnetje zetten.

Al met al heeft het publiek zo niet alleen een hele leuke tijd. Maar ze zijn na afloop ook met genoeg kennis gewapend voor elk nieuw blockchainavontuur dat ze tegen zullen komen. Achteraf is er altijd ruimte voor vragen om ook de laatste vraagtekens rondom blockchain te doen verdwijnen.

Lezing over blockchain | Blockchain in Jip-en-Janneketaal

Wat is blockchain?

In essentie is blockchain een nieuwe manier om data te bewaren. Door haar unieke datastructuur is het mogelijk om gegevens zo op te slaan, dat ze later niet meer te bewerken zijn. Dat klinkt wellicht ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel simpel.

Het komt er op neer dat deze technologie er voor zorgt dat we gegevens decentraal kunnen bewaren. Dat is heel waardevol in een steeds digitalere wereld waarin we steeds meer data hebben. Het zorgt er namelijk voor dat u écht eigenaar van uw data kan worden en deze ook digitaal kan uitwisselen.

Door die eigenschappen is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf digitaal geld te bezitten. Iets waar men bij de euro altijd een tussenpersoon voor nodig hebt. Daarnaast zijn er tal van andere toepassingen die onze economie volledig kunnen veranderen. Van het digitaliseren van een woning overdracht tot het te gelde maken van ‘the internet of things’: blockchain maakt het mogelijk.

Over de spreker

Zo lang ik me kan herinneren heb ik al een passie voor ondernemerschap en technologische innovaties. Sinds mijn eerste kennismaking met bitcoin in 2016 verspreid ik de ‘blockchain evangelie’ als spreker.

Sindsdien heb ik in verschillende rollen de taak gehad om deze technologie voor iedereen begrijpbaar te maken. Zowel bij een grote Nederlandse bitcoinbroker als in de rol van cryptojournalist en blockchainspreker.

Ik help u graag om deze technologische ontwikkeling te leren kennen en begrijpen. Dat doe ik altijd in heldere taal. Zo leggen we samen de basis voor uw blockchainavontuur.

Let wel op: ik ben ook een blockchain realist. Deze technologie biedt veel kansen, maar een blockchain is lang niet voor alle problemen een oplossing. Ook al doet de hype dat soms wel vermoeden. Wanneer een blockchain niet dé oplossing voor uw organisatie is zal ik u dat eerlijk vertellen.

In de lezing over blockchain wordt gebruik gemaakt van verschillende storytelling- en cognitieve trucjes. Allemaal met maar één doel: om te zorgen dat iedereen met dezelfde kennis naar huis gaat en om het verhaal zo helder mogelijk te houden.

Hierdoor is deze lezing over blockchain voor iedereen te volgen: van de CTO tot de koffiejuf. Na afloop weet iedereen wat een blockchain is, hoe die werkt en wat u ermee kan.

Thijs Tempel: blockchain spreker
Thijs Tempel

Deze lezing boeken

Op zoek naar een interessante en vooral leuke lezing voor uw inspiratiesessie, relatiedag of een ander evenement? Deze lezing over blockchain is wellicht perfect geschikt. Door de hype rondom deze impactvolle technologie is  ‘Blockchain in Jip-en-Janneketaal’ altijd een echte publiekstrekker.

Liever een verhaal over bitcoin, de bekendste en oudste toepassing van blockchain? Kijk dan eens naar deze lezing over bitcoin.

Wilt u deze lezing over blockchain boeken? Neem dan contact op via het formulier hiernaast. Binnen één dag (ook in het weekend) ontvangt u meer informatie en een offerte. Daarnaast laat ik natuurlijk meer weten over mijn beschikbaarheid op de datum van uw evenement.  

Wilt u liever direct contact? Ook dat is mogelijk. U kunt me dan bereiken op mijn telefoonnummer: 0657706049. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn om op te nemen probeer ik altijd binnen één dag terug te bellen.

Tot snel!

Email

Info[at]ThijsTempel.com

Social Media

LinkedIn | Twitter