Bitcoin in Jip-en-Janneketaal

“De lezing over bitcoin is een wervend en vermakelijk verhaal over het nieuwe digitale goud”

Tijdsduur

De lezing over bitcoin duurt doorgaans een half uur, waardoor hij perfect geschikt is voor in een voorprogramma. Het is echter ook mogelijk om een langer programma te vullen.

Publiekstrekker

Bitcoin heeft alles in huis om onze economie flink te veranderen.Als bitcoin zijn belofte waar maakt zal dat op iedereen impact hebben. Deze lezing is daarom een echte publiekstrekker.

Helder

U hoeft geen nerd of econoom te zijn om deze lezing goed te volgen. Na afloop weet iedereen wat bitcoin is, hoe het werkt en welke impact deze ontwikkeling op onze maatschappij heeft.

Lezing over bitcoin

Tijdens deze lezing over bitcoin leer je binnen een half uur alles dat je moet weten over dit digitale goud. In een grappige en interactieve sessie kijken we samen naar wat bitcoin is, en hoe het werkt. Daarnaast hebben we het tijdens de lezing over bitcoin’s invloed op de maatschappij én over de toekomst van de digitale munt.

Voor we écht beginnen peil ik op een speelse manier in hoeverre het publiek al bekend is met bitcoin. Op basis daarvan schat ik in hoe we verder gaan om te zorgen dat iedereen de lezing ook goed kan volgen.

Voordat we tijdens de lezing over bitcoin beginnen, hebben we het over geld en wat dat nou eigenlijk is. Want of je nou in bitcoin gelooft of niet: deze digitale munt zou je beeld van wat geld is flink op de proef kunnen stellen. In deze fase van de lezing stellen we daarom vooral een aantal vragen over geld.

Op die manier leggen we de juiste basis om te praten over bitcoin. We kijken naar wat bitcoin is, hoe het werkt en wat je er eigenlijk mee zou moeten kunnen. Ook kijken we in hoeverre de belofte van bitcoin is uitgekomen.

De cryptomarkt kent inmiddels duizenden andere digitale munten, elk met hun eigen doel. Daarom hebben we het tijdens de lezing niet alleen over de ins-en-outs van bitcoin, maar ook over andere cryptocurrency’s. Op die manier krijgt u echt een goed beeld van wat bitcoin is, hoe die cryptomarkt werkt en hoe bitcoin u kan beïnvloeden.

ontwerp-zonder-titel-13

Wat is bitcoin?

Bitcoin is de eerste succesvolle vorm van digitaal cash geld in de geschiedenis. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de euro’s op je internetbankrekening, hebben bitcoins dezelfde eigenschappen als cash geld.

De digitale munten zijn niet alleen makkelijk overdraagbaar, als bitcoinbezitter ben je ook écht de eigenaar van je geld. Er is bijvoorbeeld geen bank die je rekening zou kunnen bevriezen als zij dat nodig achten. Zet dat banken dan volledig buiten spel?

Dat hoeft niet. Immers hadden mensen vroeger zowel cash geld thuis als op de bank. Het belangrijkste is het feit dat bitcoin de mogelijkheid biedt om je digitale vermogen volledig zélf te beheren en bezitten.

Een bitcoineconomie ziet er heel anders uit dan onze huidige economie. Door het beperkte aantal bitcoins dat er ooit in omloop komt zou er sprake zijn van een deflationaire economie. Waar geld nu juist steeds minder waard wordt (inflatie) zijn bitcoins schaars en neemt hun waarde steeds toe. Hoe zo’n economie eruit ziet? Dat en veel meer hoor je tijdens de lezing over bitcoin.

Over de spreker

Zo lang ik me kan herinneren heb ik al een passie voor ondernemerschap en technologische innovaties. Sinds mijn eerste kennismaking met bitcoin in 2016 verspreid ik de ‘blockchain evangelie’ als spreker.

Sindsdien heb ik in verschillende rollen de taak gehad om deze technologie voor iedereen begrijpbaar te maken. Zowel bij een grote Nederlandse bitcoinbroker als in de rol van cryptojournalist en blockchainspreker.

Ik help u graag om deze technologische ontwikkeling te leren kennen en begrijpen. Dat doe ik altijd in heldere taal. Zo leggen we samen de basis voor uw blockchainavontuur.

Let wel op: ik ben ook een blockchain realist. Deze technologie biedt veel kansen, maar een blockchain is lang niet voor alle problemen een oplossing. Ook al doet de hype dat soms wel vermoeden. Wanneer een blockchain niet dé oplossing voor uw organisatie is zal ik u dat eerlijk vertellen.

In de lezing over blockchain wordt gebruik gemaakt van verschillende storytelling- en cognitieve trucjes. Allemaal met maar één doel: om te zorgen dat iedereen met dezelfde kennis naar huis gaat en om het verhaal zo helder mogelijk te houden.

Hierdoor is deze lezing over blockchain voor iedereen te volgen: van de CTO tot de koffiejuf. Na afloop weet iedereen wat een blockchain is, hoe die werkt en wat u ermee kan.

Thijs Tempel: blockchain spreker
Thijs Tempel

Deze lezing boeken

Op zoek naar een interessante en vooral leuke lezing voor uw inspiratiesessie, relatiedag of een ander evenement? Deze lezing over bitcoin is wellicht perfect geschikt. Door de hype rondom deze impactvolle technologie is  ‘Bitcoin in Jip-en-Janneketaal’ altijd een echte publiekstrekker.

Liever een verhaal over blockchain, de technologie achter bitcoin? Kijk dan eens naar mijn lezing over blockchain.

Wilt u deze lezing over bitcoin boeken? Via het veld hiernaast kunt u uw wensen doorgeven. Binnen één dag (ook in het weekend) ontvangt u meer informatie en een offerte. Daarnaast laat ik natuurlijk meer weten over mijn beschikbaarheid op de datum van uw evenement.  

Wilt u liever telefonisch contact? Dat kan! U kunt me dan bereiken op mijn telefoonnummer: 0657706049. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn om op te nemen zal ik altijd binnen één dag terug te bellen.

Tot snel!

Email

Info[at]ThijsTempel.com

Social Media

LinkedIn